miercuri, 7 aprilie 2010

Tutorial: cum sa faci o poza reusita

Atunci cand vrei sa vinzi pe internet, conteaza foarte mult poza. Asa ca am incercat sa-mi imbunatatesc calitatea pozelor, am cautat pe internet si am gasit ca pentru o poza reusita ai nevoie de un minicort, lumina si trepied. Am gasit un kit de genul acesta care avea de toate si era in jur de 190 Ron, dar nu il aveau pe stoc asa ca m-am hotarat sa improvizez.
Deci, materiale necesare:
-cutie din plastic alba mata Ikea - 26cm(Lungime)x36cm(latime)x25cm(inaltime)
-carton alb sau negru A4
-cateva foi albe A4
-trepied
-2 veioze, doar daca nu avem lumina naturala
Pe fundul cutiei am lipit o foaie alba A4. Se aseaza cutia cu gura spre aparat ca in poza de mai jos:


Daca e prea multa lumina asezati si deasupra si pe peretii cutiei foi albeAparatul foto ar trebui sa aiba optiunea MACRO (cu ajutorul careia se vad detaliile). Incercati sa setati manual luminozitatea si dimensiunea pozei.
Iata poza inainte de a fi prelucrata cu Microsoft Office Picture Manager:Si iata cum arata dupa:Deschideti poza cu Microsoft Office Picture Manager, apoi mergeti in meniu la “Picture” – “Color”. Se va deschide in partea dreapta o caseta unde veti gasi un buton pe care scrie “Enhance Color”. Daca apasati pe el, cursorul va deveni o tinta cand este plimbat deasupra pozei. Pozitionati acea tinta in cel mai alb (luminos) loc din poza si apasati clic stanga. Pozele pe fond negru nu am incercat sa le prelucrez. Tot cu acest program puteti sa taiati portiuni din poza cu ajutorul optiunii “Crop”.
Explicatiile sunt la nivelul meu de amator in ale fotografiei asa ca daca aveti completari nu ma supar daca le faceti.

Un comentariu:

vintage-time spunea...

Multumesc Letitia,

imi da mare bataie de cap pozarea produselor mele si orice informatie in plus ma ajuta tare mult...o sa tin cont de cutia alba si sper sa se vada progrese.

spor la treaba si daca mai ai tips-uri impartaseste-le cu noi

Beatrix